Steun vluchtelingen woensdagavond in Den Haag | vluchtkerk

Actie!

De bewoners van de Vluchtkerk roepen u op om in grote getale woensdagavond 19 december met hen mee te gaan naar Den Haag. Op die manier kan u hen ondersteunen in hun roep om een humanitaire oplossing voor hun problemen. Vanaf 18.00 start een demonstratie vanuit de Koekamp naar Lange Poten 4 waar om 19:30 een commissie vergadert over de onruiming van de tentenkampen van de vluchtelingen.

Dit is de oproep, opgesteld door de vluchtelingen uit de groepen 'Recht op Bestaan' (Den Haag) en 'Wij zijn hier' (Amsterdam, de Vluchtkerk):

"Na de ontruiming van het kamp in Amsterdam en de recente ontruiming van het kamp in Den Haag zullen wij woensdagavond 19 december laten zien dat we niet zijn verdwenen en ons probleem nog steeds niet is opgelost. Wij staan wederom op straat, zonder zorg, zonder huis, en zonder vooruitzicht op een waardig bestaan. Het einde van de de twee tentenkampen is echter niet het einde van ons protest voor een normaal leven, wij gaan door tot er een echte oplossing komt.

Ook het voornemen om illegaliteit strafbaar te stellen en te beboeten met 3900 euro boeten maakt de noodzaak om ons te laten horen nog groter.

Wij roepen iedereen op om woensdag met ons te demonstreren en de commissievergadering bij te wonen, we willen laten zien dat we hier zijn.

Wij willen een humane oplossing voor alle vluchtelingen. Wij zijn voornamelijk uitgeprocedeerde vluchtelingen die niet terug kunnen naar het land waar we vandaan komen. Wij zijn niet uitzetbaar, maar krijgen ook geen verblijfsvergunning. Hierdoor zijn we rechteloos en kunnen we het mensenrecht, dat voor iedereen zou moeten gelden, nergens halen."