U zijt wellekome | vluchtkerk

Kerstavond in de Vluchtkerk

De bewoners van de Vluchtkerk in Amsterdam nodigen buren, vrijwilligers en andere geïnteresseerden uit om kerstavond met hen te beleven. Op maandag  24 december zullen vanaf 20:30 de deuren van de Sint Jozefkerk (Erik de Roodestraat 16) open gaan, terwijl het buurtkoor de kerstsfeer er vast in brengt.

Een aantal schrijvers, muzikanten en acteurs leveren vervolgens voor én met de vluchtelingen die de kerk bewonen een bijdrage. Ondermeer acteur Nasdrin Dchar, MC Akwasi en zijn rapgroep Zwart Licht en theatermaker Bright O. Richards zullen hun opwachting maken. Dominee Pieter Boomsma spreekt een kerstboodschap uit, terwijl zijn zoon Arie enkele van de vluchtelingen zal interviewen. Het sluitstuk van de avond vormt een verrassingsconcert, verzorgd door een bekende Nederlandse artiest.

Steungroep de Vluchtkerk werkt voor deze avond samen met het initiatief ‘kerk’ van Kees de Koning (platenlabel Topnotch), Arie Boomsma en Erik van Bruggen (BKB het campagnebureau). In debatcentrum De Nieuwe Liefde organiseren zij samen onconventionele vieringen met  zangers, schrijvers en anderen voor wie bezieling en bezinning een belangrijke rol spelen.

De Vluchtkerk veranderde de afgelopen weken van een lege betonnen bunker in een leefbare opvangplek. De vluchtelingen ontvingen daarbij ondersteuning van individuen en organisaties uit het hele land. Een netwerk van vrijwilligers helpt hen om de kerk warm, veilig en hygiënisch te maken.

Op deze manier vragen zij samen met de vluchtelingen aandacht voor de situatie van een grote groep uitgeprocedeerde asielzoekers. Ze wonen tot eind maart bij elkaar in de kerk om de politiek om een duurzame opvanglocatie en een blijvende oplossing te vragen. Dit omdat ze in Nederland geen status krijgen, maar tegelijkertijd niet terug kunnen naar hun land van herkomst.

Erbij zijn? Opgeven kan via dit Facebook-event. Geen Facebook? Mail naar devluchtkerk.events@gmail.com.

U kan er niet bij zijn? Een financiele gift is ook zéér welkom! Klik op onze Geef! pagina voor meer informatie.

Pers? aanmelden via comm.devluchtkerk@gmail.com

U zijt meer dan wellekome!