Studenten organiseren wake bij Vreemdelingengevangenis
door vluchtkerk | 0 reacties

Studenten van de christelijke Navigators Studentenvereniging Amsterdam, netwerkbeweging Time To Turn en het Studentenpastoraat Amsterdam organiseren zondag 17 februari een wake bij het gloednieuwe Justitieel Complex Schiphol waar mensen zonder papieren worden opgesloten.

» Lees verder
Kunst, Poëzie en Muziek in de Vluchtkerk
door vluchtkerk | Dit feest is niet compleet zonder u! | 0 reacties

Kom op zaterdag 16 januari naar het festival in de Vluchtkerk! En neem samen met de bewoners deel aan een unieke workshop, proef van een heerlijke maaltijd en geniet van diverse optredens....Iedereen is Welkom!!!! Entree is gratis en de ervaring is onbetaalbaar!

» Lees verder
De Vluchtkerk in Paradiso op 10 februari
door vluchtkerk | 0 reacties

We Are Here & Salif Keita in Paradiso
Datum: zondag 10 februari
Aanvang: 19:00 zaal open / 19:30 - We Are Here / 20:30 - Salif Keita
Entree: 35,- excl. lidmaatschap (3,50 p.m. / 25,- p.j.).

» Lees verder
Informatie bijeenkomst over Paspoort Amsterdam
door Brigitte | Kom langs bij deze bijeenkomst om meer te weten te komen over de rechten van de vluchtelingen in de Vluchtkerk | 1 reactie

Donderdag 31 januari om 13:30 kan jij je zelf wijzer maken door te komen! Op deze bijeenkomst gaan we het hebben over Paspoort Amsterdam. Paspoort geeft informatie aan mensen die illegaal zijn over waar zij terecht kunnen voor verschillende zaken zoals onderdak, voedsel en medische hulp.
Wij gaan ook kijken naar de juridische kant va...

» Lees verder
Protesteer mee tegen gevangenschap en inreisverbod
door vluchtkerk | 0 reacties

Oromo Cali, Habib uit Jemen en Ibrahim uit Ivoorkust zijn gevangengenomen bij de hardhandige ontruiming van hun demonstratieve tentenkamp aan de Notweg. Zij zitten nu al ruim zeven weken achter de tralies. Daarom protesteren de bewoners van de Vluchtkerk op twee zittingsdagen bij de Amsterdamse rechtbank aan de Parnassusweg. Lees hieronder over ...

» Lees verder
De Vluchtkerk
door vluchtkerk | een schreeuw om vrijwilligers maar vooral een schreeuw om aandacht. | 3 reacties

Zaterdagmiddag 12 januari. Het is koud maar de zon schijnt. In een dichtgetimmerde, grijze kerk in Amsterdam-West zitten 120 vluchtelingen, meer mannen dan vrouwen. Allen illegaal en ommuurd door nat en kou. Een pingpong tafel, wat banken en een provisorische keuken met één gaspit moeten deze mensen tijdelijke ondersteuning bieden.

» Lees verder