Studenten organiseren wake bij Vreemdelingengevangenis

Studenten van de christelijke Navigators Studentenvereniging Amsterdam, netwerkbeweging Time To Turn en het Studentenpastoraat Amsterdam organiseren zondag 17 februari een wake bij het gloednieuwe Justitieel Complex Schiphol waar mensen zonder papieren worden opgesloten.

De wakes bij de vreemdelingengevangenis worden ieder jaar op de zes zondagen van de veertigdagentijd georganiseerd door afwisselende religieuze groeperingen. De wakes zijn een protest tegen het gevangenzetten van mensen die geen misdrijf hebben begaan, een hart onder de riem voor de opgesloten vreemdelingen en een gebed om een andere wereld. Het is voor het eerst dat de drie christelijke studentenorganisaties gezamenlijk een wake organiseren. Ook wie niet studeert of niet betrokken is bij deze studentenorganisaties is van harte welkom om aan de wake deel te nemen. Er is gratis busvervoer vanaf NS Station Zuid-WTC.

Andere groepen die deze periode een wake verzorgen zijn de Dominicuskerk en de Keizersgrachtkerk, Stroom & Vineyard en de Muiderkerk, Elthetokerk & Anna Bonifatius.

Wat: Wake van studenten bij Vreemdelingengevangenis
Wanneer: Zondag 17 februari, 14:00-15:00 uur
Om 13.30 vertrekt er een gratis bus vanaf NS Station Zuid-WTC (Zuidplein 12, naast restaurant Wagamama)
Waar: Justitieel Complex Schiphol, Duizendbladweg 100, 1171 VA Badhoevedorp