Vluchtkerk solidair met hongerstakers in detentiecentra

De mishandeling van de hongerstakers in Rotterdam is schokkend maar helaas niet verrassend. Machtsmisbruik vindt in de immigratiesysteem van hoog tot laag plaats. Wij, de vluchtelingen in de Vluchtkerk, hebben de vluchtelingengevangenissen van binnen gezien en bevestigen dat je zomaar in de isoleercel gegooid kan worden, en dat het leven daar echt onmenselijk is.

Het meest wrange is dat de hongerstakers juist zijn geslagen en grof zijn mishandeld toen ze weigerden in de isoleercel gegooid te worden. Ze stonden dus in hun recht, net zoals dat ze in hun recht staan om te protesteren tegen hun opsluiting via een hongerstaking. Wij vluchtelingen worden slechter behandeld dan criminelen.

Daarom zijn wij in de Vluchtkerk solidair. Wij zijn allemaal vluchtelingen en dan maakt het niet uit waar je vandaan komt. Daarom hebben een aantal van ons ook uit solidariteit een aantal dagen meegedaan met de hongerstaking.

Vrijheid voor alle vluchtelingen!

Younes Omar, namens de vluchtelingen van de Vluchtkerk